Waar moet u op letten tijdens een bezichtiging?

Een bezichtiging is natuurlijk niet zomaar iets. Als het nu om een huurwoning of een koopwoning draait, het is uiteindelijk toch een woning die u wellicht voor langere tijd gaat huren of misschien zelfs kopen. Omdat u natuurlijk zo prettig mogelijk wilt wonen, is het belangrijk om goed op te letten tijdens de bezichtiging, zodat u geen onverwachte zaken tegen het lijf loopt nadat u het contract al heeft getekend. In dit artikel geven we u een aantal handige tips om er voor te zorgen dat u de bezichtiging zo optimaal mogelijk gebruikt.

Tip 1: kom niet alleen

'Twee mensen zien meer dan één' wordt niet voor niets gezegd. Omdat het tijdens de eerste bezichtiging nog wel eens overweldigend kan zijn, is het mogelijk dat u een hoop over het hoofd ziet. Iemand die met u mee is kan dingen zien die u wellicht niet opvallen en waar u helemaal nooit aan zou denken. Daarom is het altijd aan te raden om iemand mee te nemen, zodat er vier kritische ogen de woonruimte bekijken in plaats van twee.

Tip 2: laat je niet leiden door factoren die er niets mee te maken hebben

Waar veel mensen tijdens het zoeken van een huurwoning helaas de fout in gaan is door aandacht te besteden aan zaken die er niet toe doen. Wanneer iemand de woonruimte naar uw mening enorm lelijk heeft ingericht, kan dit al meteen een nadelig effect hebben op uw mening. Dit is natuurlijk onterecht, aangezien uw eigen meubels geplaatst zullen worden. Daarnaast kan er een bepaalde geur in het huis hangen of is het zelfs mogelijk dat uw humeur minder is. Dit kan allemaal effect hebben op uw mening over de woonruimte en het is natuurlijk zonde als hierdoor een prima huurwoning onterecht wordt afgewezen.

Tip 3: Stel vragen

Het is erg vervelend als u na de bezichtiging thuis komt en nog met allerlei vragen zit. Zorg daarom dat u tijdens de bezichtiging alle vragen stelt die u wilt stellen. Maak van te voren een lijstje met vragen die voor u belangrijk zijn, zodat u in ieder geval hier antwoord op krijgt. Daarnaast is het natuurlijk ook slim om alle vragen die tijdens de bezichtiging in u opkomen direct te stellen. Als u immers de persoon bent die de woning gaat huren, dient u toch van alles op de hoogte te zijn.

Gemakkelijk en snel online huren

Voordat u een eerste bezichtiging heeft dient u natuurlijk wel de geschikte ruimte te vinden. Op Nuwoning.nl vindt u een uitgebreid overzicht van woonruimtes door het hele land. Zoek gemakkelijk via de filters en sla al uw wensen op in uw profiel. De ideale huurwoning heeft u in een mum van tijd gevonden op Nuwoning.nl.

Geplaatst op: 07-04-2017