Meest gestelde vragen

Op deze pagina vindt u veel antwoorden op vragen omtrent woningen huren en verhuren via Nuwoning.

Wat kost inschrijven bij Nuwoning?

Inschrijven bij Nuwoning is geheel gratis en vrijblijvend.

Wat kost reageren bij Nuwoning?

Reageren bij Nuwoning is geheel gratis en vrijblijvend.

Is inschrijven verplicht om te kunnen bezichtigen?

Ja, voordat u een woning kunt bezichten is het noodzakelijk dat u zich inschrijft. Als u dit niet doet kun u niet in contact komen met de verhuurders. U kunt dus geen woning huren zonder een account.

Wordt er individueel bezichtigd?

U bent zelf verantwoordelijk voor het bezichtigen van de woning en bespreken van de overeenkomst. Nuwoning neemt hier geen deel aan.

Wat gebeurt er als meerdere mensen dezelfde woning willen huren?

Mocht u willen huren en er zijn meerdere gegadigden, dan is de uiteindelijke keuze aan de verhuurder.

Wat houd inclusief huren in?

U betaald dan kale huur en een voorschot voor het gebruik van GWE, en servicekosten in één bedrag welke eventueel aan het einde van het boekjaar zullen worden verrekend. De verhuurder dient dan aan te tonen welke kosten daadwerkelijk zijn gemaakt.

Is een voor- en eindinspectie verplicht?

Nee, om onenigheid in de toekomst te voorkomen adviseren wij om een voor- en eindinspectie van de woning te verrichten. De keuze is dus geheel aan u. Als u hier voor kiest, dan raden wij u aan om dit door een gerenommeerde organisatie te laten doen.

Ik heb een eigen bedrijf. Welke informatie wordt dan van mij verwacht?

Uiteraard verlangt een eigenaar nog steeds een mate van zekerheid voordat deze akkoord gaat met het verhuren. Ondernemerschap hoeft daarbij zeker geen beletsel te zijn. Wel zal de eigenaar vragen om uw inkomen aan te tonen met bijvoorbeeld een winst- en verliesrekening, een accountsverklaring of kopieën van uw IB aangiften.

Kan ik huursubsidie krijgen op een huurwoning?

Of u huursubsidie krijgt hangt af van meerdere factoren. De hoogte van de huurprijs en het type woning zijn een van de bepalende factoren maar daarnaast speelt ook uw persoonlijke financiële situatie mee. De exacte en actuele regels inzake huursubsidie kunt u nakijken op de website van de Belastingdienst. Vraag bij twijfel altijd advies bij een fiscaal specialist.

Ik heb huisdieren, kan ik wel via Nuwoning een woonruimte huren?

Als deze zijn toegestaan, kunt u dit nagaan bij de opgegeven informatie van de aangeboden woonruimte.

Hoe meld ik me af voor e-mails?

In de door u ontvangen e-mail na inschrijving bij Nuwoning kunt u zich afmelden voor automatische e-mails. Als u deze e-mail hebt weggegooid, stuur dan een verzoek "afmelding automatische e-mails" naar klachten@nuwoning.nl.