Studio huren in Nederland

Ben je op zoek naar een woning in ons land, maar is een eigen appartement te groot en alleen een kamer te klein? Kies dan voor een studio die te huur is! Een studio is een klein appartement met vaak maar één kamer naast de badkamer. Deze kamer bevat een keukenhoek en dient tegelijkertijd als slaapkamer. Vaak wordt een scheidingswand toegevoegd om op die manier eten en slapen toch gescheiden te houden. Een studio is een ideale uitkomst wanneer je ver moet reizen voor je werk en niet dagelijks in de file wilt staan. De studio dient op die manier als een tweede woning.

Voordelen van een studio huren

Een studio als tweede woning kan ook dienen als vrije-tijdsappartement. Je kunt hier rustig genieten van je omgeving en tijd voor jezelf nemen wanneer je even wilt ontglippen aan je drukke dagelijks bezigheden en werk of studie. Kun je geen afstand nemen van je werk, dan is een studio ook prima geschikt als werkplek of zelfs als atelier. Een studio biedt ruimte voor één persoon, maar vanwege de geringe kosten wordt het ook vaak als starterswoning gebruikt. Op die manier heeft het een groot voordeel ten opzichte van een eengezinswoning of een appartement. De ruimte voor twee personen in een studio is beperkt, maar daarmee daalt de maandelijkse huur ook aanzienlijk in vergelijking met een appartement of woning.

Studio ook voor studenten te huur

Ook als student zijnde kun je in een studio prima vertoeven zonder dat je last hebt van anderen. Je hoeft met niemand meer de badkamer of keuken te delen, zonder dat je er de hoofdprijs voor betaald. Vanzelfsprekend ligt de maandelijkse huur van een studio hoger dan van een kamer, maar je krijgt er dan ook een boel extra ruimte voor terug. Ben je op zoek naar een overzicht van alle studio's te huur in Nederland, kijk dan op Nuwoning.nl. Daar vind je ook ons aanbod in appartementen, kamers, verschillende soorten woningen en nog veel meer!