Werkwijze

Maak gratis een account aan

U kunt op Nuwoning gratis een account aanmaken en vervolgens zoeken naar geschikte huurwoningen door het hele land. U kunt gemakkelijk filteren op locatie, prijs en allerlei andere handige specificaties waardoor u gericht naar geschikte woningen kunt zoeken. Op de website staat alle praktische informatie van de woonruimte en zult u ook duidelijke foto's vinden. Op deze manier wordt er een beeld gecreëerd dat zo correct mogelijk is met de werkelijkheid. Op Nuwoning vindt u een zeer groot overzicht van aangeboden woonruimte door het hele land en zult u ongetwijfeld een ruimte vinden die bij u past.

Hier beneden vindt u de werkwijze die doorlopen zal worden vanaf het moment van inschrijven tot het moment van de overeenkomst. Let er wel op dat Nuwoning enkel een platform is waar u geschikte huurwoningen kunt vinden. Wij kunnen uiteraard altijd uw vragen beantwoorden, echter zullen wij u niet begeleiden met de onderstaande zaken. Omdat wij het toch belangrijk vinden dat u op een juiste manier tot een huurovereenkomst komt, hebben wij hier een stappenplan voor u geschreven, zodat u weet waar u op moet letten als u een woonruimte gaat huren.

Afspraak

Indien u een woning heeft gezien die uw interesse heeft gewekt, kunt u via Nuwoning gemakkelijk in contact komen met de verhuurder. U kunt dan niet alleen om meer informatie over de woonruimte vragen, maar u kunt ook in samenspraak met de verhuurder een bezichtiging inplannen. Op deze manier kunt u veel beter beoordelen of de woonruimte aan uw verwachtingen voldoet. 

Bezichtiging

Wij raden u aan om op de dag van de bezichtiging niet alleen te komen, twee mensen zien immers meer dan u alleen. Neem de tijd om de woonruimte goed te bekijken en schroom niet om de verhuurder al uw vragen te stellen. Op deze manier komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Bij Nuwoning is het mogelijk om direct in contact te komen met de verhuurder het zal dus geen probleem zijn om een bezichtiging in te plannen.

Match

Indien u de juiste woning heeft gevonden en wilt overgaan tot huren kunnen de contractuele verplichtingen in orde worden gemaakt. Wij raden u aan om het contract goed door te lezen alvorens het te tekenen. ook kan het geen kwaad om het contract door een bekende of deskundige op dat gebied door te laten lezen alvorens u over gaat tot het tekenen ervan.

Sleuteloverdracht

Gewoonlijk ontvangt u de sleutels nadat de huurovereenkomst is getekend en de eerste maand huur en waarborgsom (gewoonlijk gelijk aan één of twee maanden huur) is betaald. De sleuteloverdracht vindt over het algemeen plaats bij de woning zelf.

Huurbetaling

Nuwoning adviseert om uw huurbetaling automatisch te laten plaatsvinden. In de meeste gevallen moet de huur altijd per vooruitbetaling worden voldaan en dient het bedrag vóór of op de eerste dag van de maand op de rekening van de verhuurder c.q. beheerder te zijn bijgeschreven. Dit betekent dus dat u rekening moet houden met eventuele vertraging die de overschrijving met zich mee brengt. Doorgaans is het verstandig de opdracht tot betaling rond de 25ste van de maand te laten plaatsvinden. Door een automatische betaalopdracht via de bank vast te leggen voorkomt u dat de huur te laat wordt betaald. Ook heeft u er op deze manier geen omkijken meer naar en hoeft u minder tijd aan uw administratie te besteden. Indien uw betaling te laat wordt ontvangen dan kan de verhuurder hiervoor administratiekosten vorderen. In uw huurovereenkomst treft u de exacte afspraken hieromtrent aan.

Huuropzegging

In uw huurovereenkomst staat vermeld welke periode u in acht dient te nemen als opzegtermijn. Doorgaans is dit gelijk aan 1 of 2 kalendermaanden, echter raden wij u altijd aan om dit op te zoeken in uw huurovereenkomst. Uw opzegging dient per aangetekende brief te geschieden, tenzij in de overeenkomst anders staat aangegeven. In uw huurovereenkomst hoort vermeld te staan wat uw rechten en plichten zijn met betrekking tot het opzeggen van de huur.

Heeft u onverhoopt een klacht over een huurwoning, zoals niet kloppende specificaties of onrealistische foto's, mail deze dan naar klachten@nuwoning.nl. E-mails verstuurd naar dit adres worden uitsluitend door directieleden van Nuwoning gelezen en verwerkt.